Παγκόσμια ημέρα για την ασθένεια του Πάρκινσον 2014

Με την ευκαιρία αυτή ο Σύλλογός μας αποφάσισε να κλιμακώσει μια σειρά από εκδηλώσεις ,που σκοπό έχουν  να ανοίξουν την ασθένεια στην κοινωνία, «να βγάλουν στο δρόμο» όσους από συνασθενείς  μας  ακόμα, προσπαθούν  να «κρυφτούν», να τους  πείσει   να «κυκλοφορήσουν» μαζί μας, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες ,να αντιμετωπίσουν, κατάματα ,τα κοινά προβλήματα, τόσο της ασθένειας, όσο και των δυσκολιών  επικοινωνίας με  τους γύρω. Να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες έχουν και αυτοί δυνατότητες ,μπορούν να πετύχουν πολλά, αρκεί  να επιμείνουν και να θελήσουν, να αντιδράσουν ,να κηρύξουν  πόλεμο στην ασθένεια ,να μην την αφήσουν να τους καθοδηγεί και  να τους καταβάλλει.

Οι εκδηλώσεις αυτές άρχισαν στις 09 Φεβρουαρίου 2014 με την ετήσια συνεστίαση του Συλλόγου, που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας, έδωσε την ευκαιρία στα μέλη να διασκεδάσουν  με τη συνοδεία εξαίρετης μουσικής, και να επιδείξουν τις χορευτικές  τους ικανότητες. Ξεχώρισε η χορευτική ομάδα, που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο.

Ακολούθησε  στις 21 Φεβρουαρίου 2014 η οργάνωση της ¨ΕΚΘΕΣΗΣ  ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΛΩΝ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΏΝ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, που διήρκεσε  μέχρι τις 14 Μαρτίου 2014. Πληροφορίες,  σχόλια, θέσεις, εκτιμήσεις, απόψεις, όπως επίσης τα έργα που εκτέθηκαν, και τα βιογραφικά  των καλλιτεχνών που πήραν μέρος στην εκδήλωση εμπεριέχονται στον καλαίσθητο πληροφοριακό τόμο που  εκδόθηκε.

pagkosmia-imera-2014_1

 

Ακολουθεί η κεντρική εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στις 09.04.2014. στο Θέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, Μεγάλου Αλεξάνδρου 9,Πεζόδρομος Βότση, στις 18.30.

 

ekdilosi_2

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης , που βρίσκεται στο πίσω μέρος της πρόσκλησης, περιλαμβάνει εισηγήσεις,  σχετικές με τη νόσο του Πάρκινσον, από διακεκριμένους επιστήμονες ,και συναυλία από την   Ομάδα Παλαιογραφίας Βυζαντινής Μουσικής  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

vyzantini_orchistra

 

Επιστημονικός υπεύθυνος είναι η επικ .καθηγήτρια Μαρία Αλεξάνδρου και η παρουσίαση θα έχει το όνομα «Ρόδον  το Αμάραντον».

Επιμέλεια κειμένου: Δρ. Χάρης Παναγιωταλίδης